Snabba upp datorn

Skräp byggs upp i ett operativsystem med tiden, vilket saktar ner din dators prestanda. Stort antal filer som inte används och Windows-registerproblem bidrar till det. Kaspersky-programmet kommer att varna dig om mängden av dessa data blir överdriven, och du kommer att ges en möjlighet att bestämma vilken data som ska raderas.

Som standard utförs sökningen efter sätt att snabba upp datorn automatiskt. Om sökningen upptäcker möjligheter att förbättra prestandan visar programmet ett meddelande. Meddelandet kan ta dig till sökresultatfönstret.

Vissa systemfiler och objekt kanske inte raderas om en fil eller ett objekt av någon anledning har startats efter att ha upptäckts och fortfarande körs. Du kan ta bort dem senare när processen är klar.

För din bekvämlighet är alla hittade systemfiler och temporära filer som dina program inte behöver sorterade efter kategorier. Spårningsfiler som du spelar in under ledning av en kundtjänstexpert för att lösa problem med något av dina Kaspersky-program faller inom kategorin Spårfiler från Kaspersky-program. Programmet upptäcker spårningsfiler för Kaspersky-program även om spårning körs, men tillåter i det här fallet inte att ta bort dem. Spårningsfilen växer i storlek tills du slutar spela in, detta kan förbruka ditt diskutrymme och göra din dator långsammare. För att ta bort filen måste du först stänga av spårning. För instruktioner om hur du stänger av spårning i det här Kaspersky-programmet, se Hur man aktiverar och inaktiverar spårning. För att stänga av spårning i andra Kaspersky-program, följ instruktionerna i hjälpen för motsvarande program.

För att se alla hittade oanvända systemfiler och Windows-registerproblem måste du logga in som administratör.

För att rensa upp i ditt operativsystem:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Prestanda.
  3. I blocket Snabba upp datorn kan du klicka på knappen Sök (eller Visa om sökningen redan har utförts).

Kaspersky utför en sökning och genererar en rapport med följande innehåll:

• Oanvända systemfiler. Klicka på knappen Visa för att se en detaljerad rapport om de operativsystemfiler som inte används. Klicka på knappen Rensa för att ta bort dessa filer.
    • Problem i Windows-registret. Klicka på blocket Visa för att visa en detaljerad rapport om problem i Windows-registret som du kan ta bort utan att riskera att skada operativsystemet. Klicka på knappen Åtgärda för att åtgärda upptäckta fel.

Borttagning av oanvända filer och åtgärda de upptäckta problemen kommer att påskynda din dator.

Så här inaktiverar du den automatiska sökningen efter sätt att snabba upp din dator:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Prestanda.
  3. I blocket Snabba upp datorn kan du klicka på Inställningar.
  4. Avmarkera kryssrutan Snabba upp datorn.

Mappen Windows.old detekteras endast under den automatiska sökningen efter sätt att snabba upp din dator.